Wie ben ik?

Ik ben Zanna Lyn Steultjens en, geboren in Utrecht (1993). Op jonge leeftijd ben ik in aanraking gekomen met mindfulness. Na het volgen van een cursus mindfulness merkte ik dat dit mij veel handvatten en rust gaf in het leven. De afgelopen jaren probeerde ik verschillende yogalessen uit en ben ik in aanraking gekomen met kinderyoga. In mijn werk als pedagogisch medewerker merkte ik dat sommige kinderen een bepaalde onrust en overprikkeling ervaarden. Zo ontstond het idee om een kinderyoga opleiding te gaan volgen. De kinderyoga opleiding voelde als een groot cadeau. De inspiratie en vaardigheden die ik heb opgedaan tijdens de opleiding kinderyoga en cursus mindfulness wil ik delen met kinderen.

Ik ben tien jaar werkzaam geweest in de kinderopvang en ben momenteel bijna afgestudeerd als ecologische pedagoog. Tijdens mijn werk als pedagogisch medewerker heb ik praktijkervaring opgedaan met het geven van kinderyogalessen. Hieruit haal ik zoveel positieve energie. Door de positieve en motiverende reacties van kinderen, ouders, collega’s en leerkrachten ontstond mijn eigen kinderyoga bedrijf: Maanlicht Kinderyoga.

Maanlicht

Voor dat ik mij inschreef bij de Kamer van Koophandel wist ik een ding zeker. De maan moest genoemd worden in mijn bedrijfsnaam. De maan geeft licht en het ritme van het leven aan. De maan staat symbool voor dromen en kracht. Licht staat symbool voor positiviteit en hoop. Deze woorden inspireren mij om mijn droom als therapeutisch kinderyoga docent werkelijkheid te laten worden. Maanlicht Kinderyoga laat kinderen in hun eigen kracht staan.

Mijn ervaring

   • Opleiding Kinderyoga docent (Dolfijn Wellness)
   • Certificaat Tieneryoga (Dolfijn Wellness)
   • Certificaat Deugden voor kinderen (Dolfijn Wellness)
   • Certificaat Deugden basis deugden (Dolfijn Wellness)
   • Opleiding Pedagogisch medewerker (ROC Midden-Nederland)
    – Vrije profilering: Professioneel werken met natuur. Samenwerking tussen natuur en pedagogiek.
   • Student deeltijd Ecologische Pedagogiek: (Hogeschool Utrecht)
   • Certificaat Wobbelyoga docent (Wobbelyoga)
   • Opleiding holistische Baby- en Dreumesyoga (Arterre)
   • – Basis Baby- en Dreumesyoga
    – Baby- en Dreumesmassage
    – Therapeutisch werken met Baby & Ouder

   • Opleiding Therapeutische Kinderyoga (Arterre)- Kinderyoga therapie
    – Yoga voor hoogsensitieve kinderen
    – Yoga bij hyperactiviteit & autisme
    – Yoga bij special needs

 

Samenwerkingen en recensies

Zanna voelde gelijk warm aan. Zuiver en oprecht. Haar liefde voor kinderen was meteen voelbaar.
Ik merkte dat ze holistisch naar kinderen kon kijken en na een mooi gesprek besloot ik haar te vragen als gastdocente voor de Specialisatie tot HSP Kindercoach op De HSP Academie. Haar lessen zijn puur, echt en liefdevol. Helder en praktisch.

Zanna, dankjewel dat je op mijn pad bent gekomen!

Anne van Ommen

De HSP Academie

De yogales van Zanna is heel leuk en afwisselend. Ik word er heel ontspannen van. We doen elke les iets anders: yoga, creatieve opdrachten, meditaties en bodyscans. Meestal is er een thema, bijvoorbeeld de magische rivier of chakra’s. Zanna is superlief en aardig en ze kan me goed helpen met waar ik mee zit.

Lize

9 jaar

Lize vindt de yogalessen van Zanna heel fijn en leuk. Ze gaat er altijd graag naar toe en komt helemaal ontspannen terug. Ik merk ook dat ze er echt wat aan heeft. Ze kan zichzelf veel beter rustig krijgen als ze boos of verdrietig is en bepaalde oefeningen helpen soms bij het inslapen. Ze geeft aan dat ze Zanna alles kan vertellen, dat geeft een fijn gevoel.

Sandra

Moeder van Lize